© Lise Wulff

Go skiing to the vernissage! Stå på ski til vernissage!


Velkommen til åpning av verket “Woven Stone”, i Hemsedal, lørdag 23. april kl. 13.00! Kristin Krohn Devold står for åpningen. Du finner frem ved å ta Tindenheisen opp, da svever du like over verket. Vi skilter vei fra toppen av bakken og ned.
 Stone Hemsedal

Info in English >>>

Woven Stone er et miljørelatert kunstprosjekt ved billdekunstner Lise Wulff. Det knytter bånd mellom natur og kultur, mellom fortid og fremtid. Videre skapes et nytt sted, et nytt turmål, og en identitetsmarkør. Kunstprosjektet gjennomføres i samarbeid med Destination Hemsedal.

Verket innvies lørdag 23. april kl. 13 av Kristin Krohn Devold. Publikum inviteres til å stå på ski til vernissagen.

 

En stor og mektig stein ligger godt synlig i fjellet under Tindentoppen. Området er vakkert og vilt, samtidig temmet av mennesker gjennom heisanlegg og bakker. Når du sitter i Tindenheisen svever du like over steinen, og mange har nok lagt merke til den majestetiske formen som ligger der tilsynelatende på vippen, på kanten av en fjellknaus.

DSC00202-kopi

 

Et nett av garn hekles sammen og festes rundt steinen. Garnets farge er syrlig lysegrønn, den samme fargen som den lyseste mosen på steinen. Verket er temporært, fortrinnsvis et år eller to, og vil deretter demonteres. Verket vil dokumenteres jevnlig gjennom skiftende vær og årstider.

Test garn_Foto Lise WulffTest av garnfarge. Garnet er kortreist – fra Hillesvåg Ullvarefabrikk

En stein kledd med garn vil overraske og skape nysgjerrighet. Fra avstand ser det ut som en stein med en uvant fargetone. På nært hold ser man hva som gir farge, og man ser steinen gjennom nettet. Dette kan gi tanker rundt det å være fanget vs det å være beskyttet. Begge tolkningsmåter kan relateres til vår behandling av naturen; Vi tvinger og presser og holder fanget. Samtidig som vi må ta vare på naturen på en mer omfattende og bedre måte enn i dag.

Verket knytter bånd mellom nåtid, fortid og fremtid. I generasjoner har kjærlige hender spunnet og vevd, heklet og strikket, for å lage varmende klær til barn og voksne. Naturen trenger den samme omtanke fra oss. Prosjektet skaper bevissthet og refleksjon rundt dette. Fremtidige genereasjoner blir sterkt påvirket av våre handlinger i dag, og ved å vise omtanke for naturen knyttes positive bånd inn i fremtiden.

Alle er velkomne til å dele egne foto og tanker på Instagram #WovenStone @lisewulff #hemsedalcom

Lise Wulff